Delayer gel djeluje kao blaga lokalna anestezija koja istodobno stvara tanak sloj na površini penisa.
Penis je tako manje osjetljiv.

 

Djelovanje

 
Delayer gel® kozmetički je proizvod koji sadržava odabrane biljne ekstrakte, namijenjen muškarcima koji se suočavaju s preranom ejakulacijom (prebrzom ejakulacijom). Delayer gel djeluje kao blaga lokalna anestezija koja istodobno stvara tanak sloj na površini penisa. Penis je tako manje osjetljiv, čime ćete moći bolje kontrolirati svoju ejakulaciju i imati osjetno dulji spolni odnos.
 
Delayer gel smanjuje osjetljivost, a zadržava ugodne osjećaje. Proizvod djeluje i kao lubrikant, vlaži kožu penisa i štiti je. Upotreba je jednostavna i moguća istodobno s upotrebom kondoma i drugih lubrikanata. Delayer spray bez boje je, ugodnog mirisa i ne sadržava benzokain.
 

Upravo ste počeli uživati u spolnom odnosu, ali prekinula ga je prerana ejakulacija?

 
Imate osjećaj da ostavljate partnericu nezadovoljenom? Biste li htjeli dulje uživati u seksualnim aktivnostima? Je li vam se već dogodilo da ste se zbog prebrze ejakulacije morali ispričavati partneru? Većina spolnih odnosa traje manje od 7 minuta, pri čemu često jedan od partnera ostaje nezadovoljen.
 

Upotreba je jednostavna.

 
Od 10 do 20 minuta prije spolnog odnosa nanesite dvije doze gela na penis. Gel polako utrljajte u penis i ostavite da počne djelovati. Delayer gel ugodnog je mirisa i ne sadržava benzokain. Sadržava različne biljne ekstrakte (vještičja lijeska, klinčić, ulje paprene metvice itd.) sa svrhom optimalnog djelovanja.

 
   
 

Delayer gel®

  • Namijenjen muškarcima koji se suočavaju s preranom ejakulacijom

  • Smanjuje osjetljivost penisa i zadržava ugodne osjećaje

  • Prirodni aktivni sastojci (eterično ulje klinčića i paprene metvice te vještičje lijeske)  djeluju kao anestetik

  • Propilen glikol i glicerol vlaže i smanjuju trenje

  • Ugodnog mirisa, bez okusa

  • Jednostavna upotreba i brzo djelovanje

  • Praktično i diskretno pakiranje


 
   


 

PRERANA EJAKULACIJA

 
Prerana ejakulacija pojavljuje se kad muškarac doživi orgazam i ejakulira sjemensku tekućinu prebrzo i nekontrolirano, bez dulje prethodne stimulacije, odnosno prije nego bi želio. S preranom ejakulacijom susreće se većina muškaraca, a prema procjenama s tim se redovito susreće i do 25 % muškaraca. Ako se prerana ejakulacija javlja prečesto, to može postati neugodna poteškoća i zdravstveni problem. U tom je slučaju svakako dobro poduzeti mjere jer dugotrajne poteškoće s preranom ejakulacijom vode do psiholoških problema, stresa i dodatno nedostatka seksualnog samopouzdanja koji je ključan za kvalitetne spolne odnose.
 
U istraživanjima koja su proučavala partnerski odnos u slučajevima kad se muškarac suočava s preranom ejakulacijom, žene su svjedočile o znatno većim seksualnim poteškoćama sa smanjenim zadovoljstvom, većim neraspoloženjem i međusobnim problemima od partnerica muškaraca koji nemaju problem s preranom ejakulacijom. Rješavanje problema s preranom ejakulacijom važno je ne samo za bolje osjećanje i samopouzdanje muškarca nego i za kvalitetan partnerski odnos.

 
 

 

Otklanjanje poremećaja prerane ejakulacije i savjeti za bolju seksualnost

 
Postoji više načina rješavanja problema s preranom ejakulacijom:
 
1. Psihoterapijski pristup; individualnom ili partnerskom terapijom primjenjuju se različite savjetodavne, bihevioralne i psihoanalitičke tehnike s ciljem jačanja samopoštovanja, otklanjanja osjećaja straha i inferiornosti,
 
2. Različite tehnike samopomoći; samozadovoljavanje prije spolnog odnosa, tehnika stiskanja, stop-start metoda itd.,
 
3. Liječenje lijekovima; antidepresivi u manjim dozama mogu pozitivno utjecati na poboljšanje stanja kod prerane ejakulacije,
 
4. Lokalni anestetici; gel smanjuje osjetljivost penisa i tako omogućuje dulji spolni odnos prije nego što dođe do ejakulacije.

 
   

 

 
"Delayer gel namijenjen je muškarcima koji se suočavaju s preranom ejakulacijom i žele dugotrajne, opuštene i kvalitetne spolne odnose. Delayer gel sadržava pomno odabrane biljne ekstrakte bez nuspojava”

 


 

Česti uzroci prerane ejakulacije

 
Prerana ejakulacija često se povezuje s psihološkim čimbenicima, ali je u posljednje vrijeme sve više dokaza da su takvi problemi povezani i s biološkim i fiziološkim čimbenicima:


Psihološki čimbenici::
živčanost i strah od neuspjeha ponajprije povezan s neiskustvom u spolnim odnosima,
stres i depresija,
problemi u odnosu,
osjećaj krivnje, srama ili frustracije.


Fiziološki čimbenici:
erektilna disfunkcija; muškarci koji imaju problem pri uspostavi i održavanju erekcije često se žure postići erekciju, što dovodi do prebrze ejakulacije,
preosjetljivost penisa; neki muškarci imaju vrlo osjetljiv penis (glavić) i već najmanja stimulacija može dovesti do prerane ejakulacije,
upala i infekcija mokraćnog sustava i problemi s prostatom; prerana ejakulacija čest je simptom upale mokraćnog sustava ili problema s prostatom,
posljedice operacija i traume.


Biološki čimbenici:
Visoka razina hormona; greška kod oslobađanja hormona tijekom spolnog odnosa,
Visoka razina neurotransmitera, odnosno prijenosnika živčanih impulsa (serotonin) u mozgu,
Nenormalni mišićni refleks pri ejakulaciji.
 
Svakako pokušajte što više uživati u intimnosti i opustite se. Jačanjem seksualnog samopouzdanja lakše ćete kontrolirati ejakulaciju. Savjetujem vam i sljedeće:
 
1. Brinite se za zdravlje
Kontrolirajte čimbenike kao što su visok krvni tlak, dijabetes, kronični bolovi itd. Zdravo se hranite. Prekomjerna tjelesna težina loše utječe na zdravlje, a loše zdravlje posljedično na seksualnost. Izbjegavajte alkohol i pušenje jer oboje loše utječu na mogućnost postizanja i održavanja erekcije.
 
2. Vježbajte
Dodavanje vježbanja u svakodnevnu rutinu povećava izdržljivost, smanjuje umor i pridonosi seksualnoj izdržljivosti. Osim redovitog razgibavanja kojim jačate svoje tijelo, dodatnu pažnju posvetite mišićima donjeg dijela trbuha koji pomažu kod erekcije i učvrstite ih. Također možete raditi Kegelove vježbe za muškarce i osigurati dugotrajniji užitak.

3. Vježba čini majstora
Naučite produljivati svoj užitak; svaka erekcija nije razlog za trenutačni orgazam. Ljubite se sporije, uživajte u trenutku, produljujte ga i usredotočite se na nju. Ako si ne vjerujete, upotrijebite kondom koji će osigurati zadržavanje. Budite seksualno aktivni; predugo suzdržavanje dodatno povećava probleme, dok redoviti spolni odnosi pridonose kvalitetnijoj seksualnosti.

4. Eksperimentirajte
Isprobajte nove položaje i tehnike: takve promjene mogu pridonijeti rješavanju problema u seksualnosti.
Prerana ejakulacija dijeli se na:
Cjeloživotna ili primarna; cjeloživotna prerana ejakulacija javlja se uvijek ili gotovo uvijek, počevši s prvim spolnim odnosima, odnosno i tijekom samozadovoljavanja;
Stečena ili sekundarna; stečena prerana ejakulacija razvija se nakon prethodnih spolnih iskustava bez problema s ejakulacijo. Češće je povezana s čimbenicima rizika kao što su na primjer, poremećaj erekcije itd.